2021-12-21 09:03:10• hírek • Bede Emőke

Hamis munkavállalási igazolással akarták kijátszani a karantént

Több, külföldről hazatérő romániai állampolgár is hamis munkavállalási igazolást mutatott fel a határellenőrzésnél annak reményében, hogy mentesülhessenek a kötelező karantén alól – közölte hétfőn a nagyváradi határrendészet.

Mint közleményükben írják, a székhelyhídi átkelőnél rövid időn belül tizennégy, a szomszédos országból érkező román állampolgár szeretett volna az Románia területére lépni. A Szatmár, Bihar és Arad megyei lakcímmel rendelkező utazók a személyazonossági igazolványuk mellett olyan, elméletileg magyarországi munkáltatók által kiállított igazolásokat is átnyújtottak, melyek azt bizonyították, hogy ők határmenti ingázók, tehát mentesülnek a karantén kötelezettsége alól.


A határőrök alaposabban szemügyre vették az igazolásokat, s mint kiderült, azok mind tartalmi, mind formai szempontból eltérnek a valós formanyomtatványtól, azaz magyarán szólva egytől egyig hamisak. Az ügyben indított vizsgálat fényt derített rá, hogy a kilenc férfi és az öt nő valóban Magyarországon áll alkalmazásban, viszont korántsem határmenti ingázók, a trükkel csupán a kötelező karantént szerették volna megúszni.


A hatóság okirat-hamisítás miatt bűnügyi nyomozást indított.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: